A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskoláért és Tanulóiért Közhasznú Alapítvány

Számlaszáma: 6190002613100007

Adószáma: 18583672-1–10

2014. szeptember 30., kedd





"ÉN IS A TELEKIBE JÁRTAM...."


5. RÉSZ

PÁDÁR RENÁTÓ

„Csak kétféleképpen élheted az életed.

Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat.

Vagy pedig abban, hogy a világon

minden varázslat.”

Albert Einstein

Először is köszönöm a lehetőséget, hogy beszámolhatok eddigi pályafutásomról illetve az iskolai tanulmányaimról és újra megköszönhetem tanáraimnak, hogy sikeres ember lettem.
Mindig is az volt az álmom gyerekként, hogy vámos leszek, a szüleimet megkérdeztem mi kell hozzá, azt válaszolták:  jó tanuló s  főleg a matematika ami kell hozzá. Én így is cselekedtem mindig is az járt a fejemben, hogy jó tanuló legyek, de főként matematikából legyek jó.
1992-ben kezdtem el általános iskolai éveimet a Telekiben.
Az első két osztályt még a régi un. kispályánál mostanra már templomként funkcionáló épületben töltöttem. 1 – 2. osztályban  Czakóné Püspöki Ilona tanítónő  volt az  osztályfőnököm. 3. és 4. iskolás éveimben Gacsal Zsuzsanna tanítónő  vette át az osztály vezetését „Icuka” nénitől, ekkor már a mostani Teleki épületében koptattuk az iskolapadot. Ebben az időszakban szerettem meg a matematikát,  köszönve Kalina Mária igazgatónőnek,  aki egyben a matematika tanárom is volt. A számítástechnikát is ekkor kedveltem meg  Mártonné Szabó Gabriella tanárnőnek köszönhetően, aki több versenyre is felkészített. A német nyelvet Gacsal Zsuzsanna osztályfőnököm szerettette meg velem. .  A felső tagozatot Fejes Ildikó osztályfőnökkel kezdtük és Gál Péterné tanárnő vette át a szerepét egy kis idő után. Az általános iskolás éveimben megtanultam a fegyelmet, kitartást. Sok-sok ösztönzést kaptam tanáraimtól. Köszönöm nekik a felkészítést a sikeres versenyekre, nélkülük nem értem illetve értünk volna el ilyen szép eredményeket.
Örülök, hogy a Telekibe járhattam, mivel kiváló tanárok, tanárnők tanítottak és nagyon jó alapokat kaptam a további középiskolás tanulmányaimhoz.
Középiskolás éveimet nem az általam favorizált iskolában töltöttem a Neumann suliban, hanem a Mezőkövesdi Szent László Közgazdasági SzKI-ban. Most már szerencsésnek mondhatom magam, hogy ebbe az iskolába járhattam, mivel itt gyarapíthattam tudásom a pénzügyi, gazdasági, üzleti világban. Sikeres közgazdasági érettségi vizsgát tettem.Az önbizalmam alább hagyott érettségi előtt, mivel azt mondták nem sikerülhet főiskolára vagy egyetemre a felvételi, és így is cselekedtem,  maradtam 5. évfolyamon. Ez sajnos balul sült el, mert a pénzügyi számviteli szakügyintéző évfolyamot nem indították el -  létszámra hivatkozva -  így maradt az igazgatási ügyintéző szakma megszerzése.



       „ Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a TETT van.
DanMillman

A középiskola után megindult az álláskeresés,   másfél éven át.  Közben az önbizalmam megerősödött és jelentkeztem a Nyíregyházi Főiskolára gazdálkodási szakra és sikeres felvételt nyertem levelező tagozaton. Állás is sikerült a DuropackStarpack Kft-nél betanított munkás munkakörben. Itt később gépmester vizsgát tettem. Ezután Győrbe költöztünk akkori barátnőmmel,  aki  most már feleségem.



Győrben az SCA Packaging Hungary Kft-nél kezdtem el dolgozni csoportvezető munkakörben. 2010-ben megismertem az OVB Kft – t , (ami egy német multi cég)  és elkezdtem náluk dolgozni. Kezdetben mellékállásban, később már főállásom lett és vezetői karrierszintet értem el. Mivel is foglalkozom? Ami az álmom volt, pénzügyekkel.  Oktatásokat, előadásokat tartok munkatársaimnak és segítek az embereknek eligazodni a pénzügy nehéz és sokszor kiismerhetetlen világában. Munkámmal igyekszem nyugati pénzügyi kultúrát adni az embereknek a magyar valóságban.


Összegezve: Bárhol vagy most, bármilyen helyzetben, mindig az álmod és a célod tartsd szem előtt, hiszen az győz, aki eggyel többször áll fel!

Hálás vagyok a gyönyörű, okos feleségemnek.


Célom, hogy 2015-ben egy X5 BMW  Boldog Tulajdonosa legyek!

"Minden álmod valóra válhat, ha van bátorságod a nyomukba 

eredni!"

Walt Disney




2014. szeptember 25., csütörtök

Szüretel  a  4.b osztály    


Környezetismeretből a szőlőről tanultunk. 
Bencsik Rebeka, egyik osztálytársunk felajánlotta, hogy a nagyszüleihez elmehetünk szüretelni. Kapva kaptunk az alkalmon, s 19-én pénteken elmentünk az osztállyal. Nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Nem csupán a finom szőlőt és mustot kóstolhattuk meg, hanem még pogácsával és süteménnyel is kedveskedtek a háziak. A gyerekek kipróbálhatták a szőlőszedést, a darálást. Szorgosan gyűjtötték a kis vödrökbe a gyümölcsöt. A nagyszülők segítségével megbeszéltük a tanultakat. Természetesen sokkal könnyebb így tanulni, hiszen láthattuk, megfoghattuk, közelről tanulmányozhattuk azt, amiről a tankönyvben olvastunk. Két órát töltöttünk a nagyszülőknél, majd visszasétáltunk az iskolába. Néhány fotó teszi szemléletessé a délelőttöt.


Bartókné Tolnai Katalin

osztályfőnök

További képek: 

2014. szeptember 16., kedd



Iskolánk tanulója
TREGOVA ZSÓFI
a Budapesten rendezett " Kispest Kupa "Utánpótlás


Kyokushin Magyar Bajnokságon
Gyerek I. -35 kg-os kategóriában

I.helyezést ért el


Felkészítő edzői: Láng Lilla és Ifj. Láng Zsolt


GRATULÁLUNK!!!

BEMUTATKOZNAK ISKOLÁNK ÚJ PEDAGÓGUSAI


Hudákné Szabó Zsuzsanna vagyok, 2013 szeptemberétől tanítok a Teleki Blanka Általános Iskolában. Matematika-fizika szakos tanár és közoktatási vezető végzettségeim birtokában az elmúlt tanévben matematikát és fizikát, jelenleg csak fizikát tanítok, valamint az igazgatóhelyettesi feladatokat látom el.

Korábban 25 évig Novajon tanítottam. Sajnos az egyre csökkenő gyereklétszám megpecsételte az iskola jövőbeli létét, ezért – élve a lehetőséggel – Füzesabonyba pályáztam. Eleinte furcsa volt egykori iskolámban tanárként jönni-menni, mára már ez is természetessé vált. Szeretném az évek alatt megszerzett tudást, tapasztalataimat átadni tanítványaimnak, hogy jól felkészült tanulóként a középiskolában és különféle versenyeken is megállják helyüket. Egyébként Egerben élek férjemmel és 2 gyermekemmel.


Matináné Semperger Anikó vagyok, Kerecsenden élek a családommal. Nagyvisnyón közel 10 évig, Novajon egy évig tanítottam matematikát és technikát, osztályfőnökként pedig a községek kulturális életéből is aktívan kivettem a részemet.
Ezután  a kerecsendi általános iskola igazgatója voltam. Rengeteg pályázat, program valósult meg ez alatt az idő alatt.
Négy év után döntöttem úgy, hogy kereskedelmi területre váltok, ahol két évet töltöttem el, amikor adódott a lehetőség, hogy ismét taníthassak.
Férjem Matina Gábor az MKB Bank egri fiókjában finanszírozási csoportvezető. Két gyermekem van, Márton 20 éves és grafikusnak tanul Egerben, Rebeka 17 éves és a Dobó István Gimnáziumban, ebben a tanévben fog érettségizni.
Nagy örömmel kezdtem a munkát a Teleki Blanka Általános Iskolában, és bízom benne, hogy tanítványaim nagy sikereket fognak elérni nem csak matematika tantárgyból, hanem az élet minden területén, ahol a logikus gondolkodás, következetesség, előrelátás, kreativitás fontos lehet!




Lőrincz Biankának hívnak. 1995 és 2003 között a Széchenyi István Általános Iskola tanulója voltam.  
2007-ben érettségiztem Füzesabonyban, a Remenyik Zsigmond Gimnázium és Szakközépiskolában.
Egyetemi tanulmányaimat a Debreceni Egyetem anglisztika szakán kezdtem. Alapszakos diplomámat 2010. júliusában kaptam meg, majd angol-történelemtanári mesterszakon folytattam tovább tanulmányaimat. Angol-történelemtanár szakos pedagógusként diplomáztam 2013. februárjában.
2013. márciusától kezdtem el dolgozni Debrecenben a Tessedik Sámuel Szakképző Iskolában, ahol 9-12. évfolyamokon tanítottam az angol nyelvet.
2013. szeptemberétől a Füzesabony telepi részén található Teleki Blanka Általános Iskolában tanítok angol nyelvet 1-8. évfolyamokon. 


Szabó Kata  ének-zene - magyar szakos tanár vagyok, Egerben és Miskolcon végeztem tanulmányaimat.
Egerben élek. 2010 óta tanítok, pályámat Szihalmon kezdtem és most második éve dolgozok Füzesabonyban, a Teleki Blanka Általános Iskolában és a Remenyik Zsigmond Középiskolában.
Úgy gondolom, hamar beilleszkedtem és könnyen megtaláltam a közös hangot a kollégákkal és a tanulókkal egyaránt. Szigorú tanárnak tartom magam, de mellette szeretek nagyokat nevetni a diákjaimmal, beszélgetni velük. Szerencsére tudják: nem harapok....olyan nagyot.


2014. szeptember 10., szerda

Tisztelt Pedagógusok, Szülők Gyerekek!

Elindult a Rigips Megújul az osztályunk kampánya, ahol 
akár a Mi Iskolánk, gyermekeink osztálya is megnyerheti a teremfelújítást.

Nem hagytuk ki a lehetőséget, beneveztük a Teleki 2. b osztályát a versenybe.

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a nem megfelelő akusztikai környezet káros hatásaira, valamint a levegőminőség fontosságára.

A probléma mindenki által érezhető, de fokozottabban figyelünk, ha mindez gyermekeink fejlődésére van hatással.
A probléma és a megoldás életszerű bemutatására kiválasztottunk egy első osztályos termet, felmértük a jelenlegi állapotokat, és megterveztük, hogy milyen változtatások szükségesek az ideális környezethez. Ezután kiviteleztük a felújítást: akusztikus és egyben levegőtisztító hatású kazettás álmennyezetet (Gyptone Activ’Air Sixto) és hangelnyelő falpanelt (Ecophon) építettünk be. A teremben elért javulásokat mérésekkel is igazoltuk. De ami még fontosabb, hogy a gyerekek és a tanárok szemmel látható és határozottan érezhető minőségi változásról számoltak be.

Nézzétek meg videónkat erről a felújításról! >>>>> http://goo.gl/rG43k3

A cél, hogy minél több szavazatot gyűjtsünk a Teleki 2. b osztályának, hogy a játék végén a Mi tantermünk nyerje meg a Rigips által felajánlott felújítást.


Mivel a játékszabály értelmében egy felhasználó egy teremre a teljes játékidő alatt (szeptember 22-ig) csak egyszer szavazhat, ezért minél több megosztással tudjátok növelni a látogatók és a szavazók számát.


A SZAVAZÁS LÉPÉSEI:


2.



 3. 


4. 


5. 

2014. szeptember 8., hétfő

KÖSZÖNTJÜK ISKOLÁNKBAN AZ
 1. OSZTÁLYOS 
GYERMEKEKET!

1.a osztály



Osztályfőnök: Czakóné  Püspöki Ilona        


1.b osztály 

Osztályfőnök: Farkas Judit
                            Orosz Mária



TERMÉSZETJÁRÓ SZAKKÖR 
FELSŐTÁRKÁNY- NOSZVAJ
2014.SZEPTEMBER 6.

További képek: 

2014. szeptember 7., vasárnap


 A VILÁG 18 LEGVESZÉLYESEBB ISKOLÁBA VEZETŐ ÚTJA

Világszerte iskolások tízmillióinak kezdődött el szeptember 1-jén a tanítás, aminek sok gyerek nem örül. 
Ám az iskola a világ nagy részén egyáltalán nem a mindennapok magától értetődő része, hanem nehezen kivívott luxus. 
Sok gyerek nap mint nap a leghihetetlenebb utakon, számunkra elképzelhetetlen akadályokon keresztül jut csak el az iskoláig. 
Boredpanda válogatásában olyan gyerekek szerepelnek, akik nap mint nap nem akármilyen erőfeszítést tesznek, hogy ott lehessenek az órákon.



2014. szeptember 1., hétfő




"ÉN IS A TELEKIBE JÁRTAM...."


4. RÉSZ

LASSU BOGLÁRKA

      
 1990 szeptemberében kezdtem az első osztályt a Teleki Blanka Általános Iskolában. Az első két évet még a „
Tornyos iskolában” töltöttük, majd 3. osztálytól már a „Nagyiskola” padjait koptattuk, előbb Nagy Árpádné, majd Petrény Lászlóné osztályfőnök irányításával. Azt gondolom, hogy mindkét pedagógus meghatározó szerepet töltött be életünkben, hiszen tőlük tanultunk meg számolni, írni, olvasni. Emlékeim szerint 4 évig  napközis voltam, ahol „megtanultam tanulni”, önállóan.
        Felső tagozatban Tajta József került osztályunk élére, aki többek között a testnevelés és a biológia szépségeivel ismertette meg az osztályt. Alapvetően minden tantárgyat szerettem, azonban az Antal Judit tanárnő által tanított matematika az első helyet foglalta el a rangsorban. Illetve a németet (Lakos Sándorné, majd később Bozsikné Barta Mária) és a nyelvtant (Fejes Ildikó) kedveltem még a legjobban. Végig kitűnő tanuló voltam, több versenyen részt vettem. Szerettem tanulni, és persze tudni is.
Mozgalmas diákévek voltak ezek, rengeteg közös programot szerveztünk, imádtam hétvégenként a Zöld Szív csoport tagjaként kirándulni, túrázni. Ma is szeretem a természetet.
        1998 őszétől a Remenyik Zsigmond Gimnáziumban folytattam tanulmányimat, ahol a matematika és a német szintén a kedvenceim közé tartozott. Szívesen vettem részt versenyeken itt is. Érettségi előtt németből megkaptam a középfokú írásbeli nyelvvizsga bizonyítványomat. Ez az osztály már nem az az osztály volt, mint a Telekiben. Másról szóltak a mindennapok, a hétvégék.
        A Szolnoki Főiskola hallgatója voltam 2002- től 2006- ig. Eleinte nem volt könnyű elszakadni „az otthoniaktól”. Utólag visszagondolva, nagy dolog volt az életemben, hogy „önállósodni kellett”. Vendéglátó és szálloda szakos hallgatóként megismerkedtem a vendéglátás és szálloda világával, a kapcsolódó tantárgyak bevezettek e világ rejtelmeibe. Laktam albérletben, és voltam kollégista is. Az ott eltöltött négy év során olyan embereket ismertem meg, akikkel ma is szoros kapcsolatot ápolok. A diploma átvételének feltétele a szakmai középfokú nyelvvizsga volt, amit sikerült megszereznem még a főiskolai évek alatt, persze németből.
       A szakdolgozat megírása nagy kitartást és türelmet igényelt, de sikeresen teljesítettem ezt, majd 2006 júniusában az államvizsgát is. Nagyon  jó érzés volt, mikor átvehettem a diplomát! Eleinte azt gondoltam, hogy csak ezen legyek túl, biztos, hogy egy ideig nem veszek a kezembe könyvet! Ennek ellenére 2006 őszétől a gödöllői Szent István Egyetemen tanultam tovább, másoddiplomás képzésben vettem részt. A tanulással nem volt gondom itt sem. A kitartás és a szorgalom meghozta gyümölcsét: 2008 decemberében végeztem, szintén közgazdászként, azonban ezáltal már egyetemi végzettséget kaptam!
Közben a Marshall Kft.- nél helyezkedtem el, az utolsó tantárgyi vizsgámat és az utolsó félévet már munka mellett kellett teljesíteni. Mondanom sem kell, hogy rájöttem arra én is, amit oly sokszor hallottam már: „Addig örülj, míg csak tanulni kell!” Munkahely mellett már sokkal nehezebbnek tűnt minden …
        Jelenleg Budapesten dolgozom a Magyar Tudományos Akadémián, belső ellenőrként. Munkahelyi kötelezettségeimnek eleget téve szinte folyamatosan tanulok. Valamint az angol nyelvvel ismerkedem, cél a szakmai középfokú nyelvvizsga, illetve a „használható” nyelvtudás megszerzése. Szeretem a munkámat, szívesen tanulok a mai napig.





ÉVNYITÓ 
2014/2015